lokalizacja
typ projektu
I nagroda w konkursie na design 200 salonów znanej marki telefonii cyfrowej.
Prosty i ascetyczny w swej formie budynek wpisany w rozczłonkowany system urbanistyczny jest w stanie uleczyć chaotyczną tkankę miejską. (jojko+nawrocki architekci)
Niemiecka pracownia Pysall.Ruge zwyciężyła konkurs na opracowanie koncepcji rozwoju chińskiego miasta. Stworzono program wokół istniejącej centralnej tkanki urbanistycznej o układzie przypominającym rozłożone płatki róży.
Symbolizująca ekran „zawieszona” w pionowej przeszklonej fasadzie ciężka kostka jest zwrócona w stronę położonego na wzgórzach centrum miasta.
Prosta bryła swym kształtem będzie nawiązywać do zabudowy śródmiejskiej oraz otrzyma nowoczesną elewację w postaci warstwowej szklanej fasady.
Ceglany kompleks biurowy to kolejna, wrocławska inwestycja Ozone Studio architektoniczne.
Zielone dachy są elementem scalającym wszystkie domy i wpisują założenie w krajobraz miejsca.
Architekci stworzyli dom organiczny, oparty o filozofię architektury Franka Lloyda Wright’a, w którym przestrzeń i struktura dążą do całkowitej jedności.
Morskie Centrum Nauki / Szczecin Nietypowym elementem budynku jest sferyczne planetarium zlokalizowane w centralnej części holu. Monolityczna konstrukcja została wsparta na dwóch podciągach żelbetowych, dzięki czemu sprawia wrażenie lewitującej kuli. O wyzwaniach związanych z realizacją Morskiego Centrum Nauki w Szczecinie pisze Piotr Płaskowicki.
Producent: Hunter Douglas Architectural
Projekt: Marcante-Testa
Galerie