lokalizacja
typ projektu
Projekt konkursowy budynku Biblioteki Politechniki Białostockiej wraz z zagospodarowaniem terenu u zbiegu ulic Zwierzynieckiej i Świerkowej.
Single Hauz, wolnostojąca jednostka mieszkalna, jest propozycją dla singli. Można umieścić ją w niemal każdym miejscu na ziemi.
Tereny postoczniowe zyskają nowoczesną infrastrukturę. Projekt rewitalizacji zakłada budowę ulicy Wałowej, która stanie się osią komunikacyjną nowej dzielnicy Gdańska.
Zarząd cmentarza wyraził konieczność postawienia nowego obiektu, który poprzez wizualną formę prezentowałby jego historię i pamięć osób, które tam spoczywają.
Zwycięski projekt ma szansę stać się ikoną na miarę Wieży Eiffla. Budynek został zaprojektowany przez Jeana Nouvela, zdobywcę Architecture Pritzker Prize 2008.
Kubiczną bryłę przecinają otwory okienne, których rytm wynika z funkcji wewnętrznych.
I nagroda w konkursie na design 200 salonów znanej marki telefonii cyfrowej.
Prosty i ascetyczny w swej formie budynek wpisany w rozczłonkowany system urbanistyczny jest w stanie uleczyć chaotyczną tkankę miejską. (jojko+nawrocki architekci)
Rozbudowa Teatru Polskiego w Szczecinie Jednym z wyzwań podczas modernizacji i rozbudowy Teatru Polskiego w Szczecinie było wykonanie pierwszej w Polsce dociskowej ściany żelbetowej, która stanowiła zabezpieczenie obudowy wykopu, a także pełni funkcję fundamentu obiektu – pisze Romuald Loegler.
Galerie