Architektura MuratorŻycie w Architekturze1998Budynek mieszkalny przy ul. Osowskiej

Budynek mieszkalny przy ul. Osowskiej


W FINALE: BUDYNEK MIESZKALNY
PRZY UL. OSOWSKIEJ

ŻYCIE W ARCHITEKTURZE II EDYCJA
NAJLEPSZY BUDYNEK WARSZAWY 1996-1997

Dom przy ul. Osowskiej
Budynek mieskzalny przy ul Osowskiej w Warszawie
Fot.: Wojciech Kryński

Wielorodzinny budynek mieszkalny przy ul. Osowskiej
ul. Osowska 33, Warszawa
Autor: architekt Piotr Szaroszyk
Współpraca: architekci Krzysztof Rodak, Damian Kopczyński, Piotr Brzozowski
Konstrukcja: Paweł Chmielewski
Inwestor: SBM Nasza Chata
Powierzchnia zabudowy: 467 m²
Powierzchnia użytkowa: 1 808 m²
Kubatura: 6 225 m³
Liczba mieszkań: 14
Projekt: 1994-1995
Realizacja: 1995-1997
Koszt inwestycji: około 2 190 000 zł
Publikacja: „Architektura-murator" 12/ 1997

...poprzedni
następny...

Budynek przy ul. Osowskiej, rzut pierwszego piętra
Budynek przy ul. Osowskiej, rzut pierwszego piętra. Autor: architekt Piotr Szaroszyk
Budynek mieszkalny przy ul. Górnośląskiej W FINALE: BUDYNEK MIESZKALNY PRZY UL. GÓRNOŚLĄSKIEJŻYCIE W ARCHITEKTURZE II EDYCJANAJLEPSZY BUDYNEK WARSZAWY 1996-1997
University Business Center W FINALE: UNIVERSITY BUSINESS CENTERŻYCIE W ARCHITEKTURZE II EDYCJANAJLEPSZY BUDYNEK WARSZAWY 1996-1997
Gardenhouse / Beverly Hills Charakterystycznym elementem budynku jest otaczająca bryłę zielona dwukondygnacyjna elewacja, na której posadzono rośliny dobrane specjalnie do klimatu południowej Kalifornii. O technicznych aspektach realizacji MAD Architects pisze Radosław Stach.
Zespół mieszkalny Złotniki plus we Wrocławiu Trwa budowa nowego osiedla na wrocławskich Złotnikach. Za projekt zespołu odpowiada pracownia BCM Architekci.
Budynek mieszkalny przy ul. Hallera w Rybniku Miejski konkurs na projekt budynku mieszkalno-usługowego w centrum Rybnika wygrali SLAS Architekci.
BILT – dom, który zmienia się wraz z użytkownikami [WIDEO] Holenderska pracownia Sluijmer Architectuur zaprojektowała zeroenergetyczny dom modułowy, który użytkownicy sami mogą dostosowywać do zmieniających się w czasie potrzeb.
Żółty blok w Szwecji Zespół dwóch budynków mieszkalnych Fjärilen znalazł się na krótkiej liście nagrody Stålbyggnadspriset 2017 przyznawanej co dwa lata przez Szwedzki Instytut Konstrukcji Stalowych. Projekt opracowała pracownia Belatchew Arkitekter.
Zespół mieszkaniowy Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej Na zlecenie Międzyzakładowej Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej Perspektywa Biuro Projektowe Małeccy opracowało koncepcję zespołu, w którym znajdą się m.in. mieszkania dwu- i trzypoziomowe.