Hotel Rialto, pierwszy butikowy obiekt tego typu w Warszawie, mieści się w przebudowanej, XIX-wiecznej kamienicy przy ul. Wilczej. Nowa część wypełni wąską działkę po wschodniej stronie budynku, u zbiegu z ul. Koszykową. Będzie mieć 6 kondygnacji i charakterystyczną bryłę o zaokrąglonym narożniku, odpowiadającą kształtowi parceli. Znajdzie się tu 80 nowych pokoi, przestrzeń eventowa i co-workingowa, a także dostępne z ulicy restauracje. Pod całym obiektem przewidziano dwupoziomowy parking. Dynamiczną bryłę budynku tworzą nadwieszenia kolejnych kondygnacji, naprzemiennie wysuwające się w stronę ul. Koszykowej i Wilczej – zwracają uwagę autorzy. Powierzchnia użytkowa nowego skrzydła wyniesie 6300 m2.
Jak informuje inwestor, firma Tacit Investment, po rozbudowie hotel otworzy się pod nowym szyldem – Nobu Hospitality. To światowa marka znana z lifestylowych hoteli i oryginalnych restauracji, założona przez Robert De Niro i jego wspólników. Historia marki zaczęła się pod koniec lat 80. w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później, wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą Restaurację Nobu na Manhattanie. Obecnie to także sieć wyjątkowych hoteli – czytamy w informacji prasowej. Za projekt wnętrz, oprócz biura medusagroup, odpowiada kalifornijskie studio PCH. Po rozbudowie cały obiekt zaoferuje m.in. 120 pokoi oraz markową restaurację Nobu. Pierwsi goście będą mogli skorzystać z usług tego miejsca na początku 2020 roku.