Architektura od wnętrza

i

Autor: Archiwum Architektury "Architektura od wnętrza" nr 4/2016

"Architektura od wnętrza" nr 4/2016. Pobierz bezpłatne e-wydanie

2017-03-03 17:38

W najnowszej "Architekturze od wnętrza" m.in. kulinarny przewodnik po nowych gdyńskich lokalach gastronomicznych, alternatywny hotel w Urugwaju i miejsce dla hipstera w Mediolanie.

Od kilku lat w Polsce powstaje coraz więcej dobrze zaprojektowanych i osadzonych w lokalnej tradycji wnętrz gastronomicznych. To, co je szczególnie wyróżnia, to spójność wszystkich elementów, począwszy od mebli a na identyfikacji wizualnej i oprawie graficznej kończąc. W artykule "Przewodnik kulinarny" Agnieszka Skolimowska oprowadza nas po nowo otwartych lokalach w Gdyni - zwiedzimy m.in. restaurację Pasta Miasta, gdzie można śledzić proces powstawania makaronów, Główną Osobową z charakterystyczną tablicą menu przypominającą dawne rozkłady jazdy oraz Carmnik Kantynę z wnętrzem kojarzącym się z dawną świetlicą.

Współczesne lobby w hotelu to miejsce, w którym odbywają się wernisaże i otwierają butiki z dizajnem. W tym numerze w dziale ABC specjalisty polecamy artykuł "Centrum dowodzenia".

Anna Żmijewska

POBIERZ BEZPŁATNE E-WYDANIE