Architektura MuratorRealizacjeWejście od podwórza. Nietypowe mieszkanie we Wrocławiu

Wejście od podwórza. Nietypowe mieszkanie we Wrocławiu

Zaledwie 42-metrowe mieszkanie powstało w lokalu zajmowanym wcześniej przez pracownię poligraficzną. Projekt dostosowania do nowej funkcji opracowała pracownia Rewizja.

Wejście od podwórza. Nietypowe mieszkanie we Wrocławiu
Fot. dzięki uprzejmości pracowni Rewizja - grupa projektowa
Wrocław
AutorzyRewizja grupa projektowa; autor: Krzysztof Grześków; współpraca: A. Kusz, R. Witczak, M. Romanowicz, M. i K. Koseccy
Powierzchnia:42 m²
Tagi:
Młyn Maria – Maćków Pracownia Projektowa rewitalizuje zabytkowy zespół w centrum Wrocławia Zabytkowy zespół Młyna Maria we Wrocławiu czeka rewitalizacja. W miejscu dawnych silosów i magazynów architekci zaprojektowali w pełni wykończone apartamenty.
Osiedle Robyg Jagodno projektu Major Architekci Wkrótce rozpocznie się budowa kolejnych trzech budynków nowego osiedla na wrocławskim Jagodnie według projektu biura Major Architekci. Całe założenie zaoferuje ok. 900 mieszkań.
Zespół Czwarty Wymiar na Nowych Żernikach projektu ch+ i VROA Na Nowych Żernikach we Wrocławiu rozpoczęła się realizacja kolejnego zespołu mieszkaniowego. Zaprojektowały go pracownie ch+ i VROA architekci
Siedziba MPWiK we Wrocławiu Dzięki dyskretnemu, porośniętemu roślinnością dachowi, zaprojektowanemu jako przestrzeń publiczna, zaciera się granica pomiędzy budynkiem a bulwarami Oławy – pisze Aleksandra Czupkiewicz.
Piękny Wrocław 2019: wyniki konkursu Prezentujemy laureatów 29 edycji konkursu poświęconego najnowszej architekturze Wrocławia, zorganizowanego przez Towarzystwo Miłośników Wrocławia i prezydenta Wrocławia.
Pawilon InfoWuWA we Wrocławiu Rewaloryzacja dawnej poczekalni tramwajowej na terenie WuWA stała się nie tylko architektonicznym, lecz także społecznym wydarzeniem. Jeszcze niedawno zapomniane osiedle trafiło wreszcie do świadomości i serc wrocławian – pisze Tomasz Głowacki.