lokalizacja
typ projektu
Telewizja Polska przymierza się do realizacji nowych budynków przy Woronicza w oparciu o konkursowy projekt biura Mąka Sojka Architekci z 2015 roku. Niedawno ogłosiła przetarg na wykonawcę w formule optymalizuj-buduj.
Na przełomie września i października mają rozpocząć się prace porządkowe na terenie Pola Mokotowskiego. To pierwszy etap modernizacji parku według konkursowego projektu biura WXCA z 2018 roku.
Projekt skupia w sobie opracowanie wytycznych urbanistycznych i architektonicznych, dzięki którym będzie możliwe uporządkowanie przestrzenne Wdzydz. Szczegółowo rozwiązywana jest jedna z działek w centrum wsi, na której projektowane jest Centrum Minimalizmu jako implementacja filozofii minimalizmu.
Rada Warszawy zgodziła się na realizację osiedla na Służewcu w ramach tzw. specustawy mieszkaniowej. Wraz z budynkami według projektu BBGK Architekci inwestor zbuduje szkołę podstawową projektu biura WWAA.
Projekt plomby miejskiej zakłada uzupełnienie pierzei znajdującej się w jednej z najstarszych dzielnic Białegostoku. Decyzją do podjęcia tej formy architektonicznej była chęć stworzenia ciekawej przestrzeni publicznej, oraz uzupełnienie istniejącej pustki w zabudowie, które występują dość często w przestrzeni miasta.
Tematem pracy jest budynek o charakterze zakwaterowania turystycznego i rekreacyjnego, przeznaczony dla dwóch osób jako samotnia - obserwatorium w formie eko-etno kapsuły, zlokalizowany w środowisku naturalnym w otulinie Parku Krajobrazowego Puszczy Knyszyńskiej.
Pandemia koronawirusa pozwoliła spojrzeć na nasze mieszkania zupełnie pod innym kątem. Projekt Domu na Dębińskiej to próba stworzenia obiektu wielorodzinnego, który będzie spełniał funkcję „maszyny do mieszkania” wyklarowaną przez lockdowny.
Nie dla 270, ale dla 450 uczniów.  Spółka Echo Investment uwzględniła oczekiwania radnych i władz Mokotowa i zapowiada budowę większej szkoły. Podstawówka przy ul. Konstruktorskiej według projektu WWAA  mogłaby zostać otwarta już w 2023 roku!
MSN / Warszawa Decyzja o wykorzystaniu białego betonu architektonicznego na elewacjach spowodowała, że wszystkie poszczególne etapy związane z technologią i realizacją obiektu wymagały innego podejścia niż na typowej budowie. O realizacji siedziby Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie według projektu biura Thomas Phifer and Partners piszą Mikołaj Mundzik i Krzysztof Kuniczuk.
Galerie